15/12/2024
Ingredienser 3 eggehviter 50 g sukrinmelis 50 g sukrin gold 1 ts vanilje fra vaniljestang 75 g mørk sjokolade 75 g malte mandler 1 proteinbar Fremgangsmåte Pisk hvitene i en helt ren bolle på lav hastighet. Når hvitene begynner å skumme litt, øk hastigheten til du får noe som ligner en marengs. Tilsett sukrinmelis og sukrin gold i små porsjoner mens du fortsetter å piske.Tilsett så vanilje på slutten av prosessen. Når du får en stiv og glatt marengs kan du slå av maskinen. Hakk sjokolade, mandler og proteinbar i små biter. Bruk gjerne en foodprosessor. Ha sjokoladen, mandlene og proteinbaren i en skål og bland sammen. Vend inn sjokoladen i marengsen med en slikkepott. Litt og litt av gangen slik at du ikke slår ut lufter av marengsen. Sett små “bol” ved hjelp av to spiseskjeer på en bakepapir kledd ovnsplate. Stek på 180 grader over og undervarme i 10-12 minutter. Åpn opp ovnen og la de stå en stund etter at de er ferdigstekte. Ta de ut av ovnen og la de avkjøle seg helt. De kan være litt myke etter stekingen men de stivner i avkjølingsprosessen. Ta de av bakepapiret når de er helt avkjølte og stive nok til å flyttes.