12/05/2025

Gulebomber

Gulebomber Del 1 nøttebunn 100 g malte mandler, ikke mandelmel men kverna mandler 2 ss vaniljeproteinpulver 4 ss sukrinmelis 2 eggehviter ev. 3 hvis det er små egg. 1/2 - 1 ts mandelaroma Fremgangsmåte Forvarm stekovnen til 200 grader over og undervarme. Bland alle ingreidensene i en bolle og kna til du får en fast kransekake masse. Rull massen til en pølse og skjær 1 cm skiver og stek på i 8-10 min. Men følg med og ta de ut når du ser at de er blitt gyldne. Del 2 gul krem 75 g mykt meierismør 2 eggeplommer 80 g sukrinmelis 1 ts maizena 1 ts vaniljearoma 2 ss vaniljeproteinpulver 2 dl kremost naturell eller kesam naturell. Fremgangsmåte Rør smør mykt med el visp eller i kjøkkenmaskin. Tilsett halvparten av tørrvarene og en eggeplomme. Gjenta så en gang til. Rør godt hele tiden. Avslutt med å tilsette og røre inn kremosten. Rør til du får en luftig og deilig smørkrem. Smak deg frem og tilsett ev. mer søtning om du ønsker. Dandering Ta kakene ut av kjøleskapet, legg en topp med krem på hver kake. Sett kakene kaldt i ca 30 min før du dypper de i sjokolade. Del 3 smeltet sjokolade Smelt 150 g 70 % sjokolade og tilsatt 1 ss kokosolje. Oppbevar i kjøleskap. Disse kan fryses. Denne oppskriften finner du på side 73 i Lykkekjøkkenets kokebok 📗

Gulebomber