09/05/2025
Budapestrull Mandelmarengs: * 100 g mandler * 2 ss maisenna * 70 g sukrin gold * 5 eggehviter * 200 g sukkererstatning ( jeg brukt zylitol *bjørkesukker * 40 g mandelflak * 1 ss proteinpulver (kan sløyfes) Fyll: * 4 dl kremfløte * 5 eggeplommer * 1 dl sukrin gold * 1-2 ts vanilje/rom/mandel -aroma * 1 ss vaniljeproteinpulver * 100 g blåbær eller og hakka mørk sjokolade * Pynt: * krem * blåbær * 30 g mørk sjokolade Marengs: Mal mandlene til grovt mel og bland inn maisenna og sukrin gold. Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett sukker litt av gangen, og pisk videre til fast marengs. Vend mandelblandingen forsiktig inn i marengsen. Legg bakepapir på en bakeplate og smør marengsen på papiret. Dryss med mandelflak på marengsen og bak på 160° i 20- 25 minutter, eller til du får en lysebrun overflate. Ta ut bunnen ut av ovnen og vend den med bakepapiret opp over på et nytt stykke bakepapir som er drysset med litt maisenna eller mandelmel. Avkjøl helt før du trekk forsiktig av det øverste bakepapiret. Krem: Ha eggeplommene i en liten tykkbunnet kjele. Ha over 2 dl kremfløte, sukrin gold og aroma. Varm over middelsvarme og rør kontinuerlig til blandingen tykner eller begynner å «skumme» Ta av platen og rør inn proteinpulveret. Avkjøl helt før du fortsetter. Pisk resten av fløten til krem. Vend den piska kremen inn til eggekremen. Smør kremen ut på bunnen i et jevnt lag. Fordel blåbær eller/og hakket sjokolade over kremen og rull forsiktig ruladen sammen, ved hjelp av bakepapiret den ligger på. Marengsbunnen er porøs, så regn med at den går litt i stykker. Legg rullen på et fat med skjøten ned og sett den i fryseren i 2–3 timer (gjerne lenger). Tips: ønsker du en enda mer smaksrik kake kan du drysse to ss av en god likør e.l. over bunnen før du tar på kremen. Servering: Ta den kalde ruladen ut av fryseren og la den stå i romtemperatur i 20 minutter. Pynt kaken med kremtopper, friske blåbær og høvlet, mørk sjokolade. Server mens den fortsatt er kald og lett fryst.